Show More

Babberspolder

Vlaardingen

Een Appartementengebouw waarin een brede poortdoorgang een achtergelegen binnenhof  met daar aangelegen laagbouwwoningen toegankelijk maakt.

De balkons en galerijen en de bordessen van het centrale trappenhuis zijn licht gehouden doormiddel van een stalen randconstructie waarop planken bestaande uit ferrocement  zijn gelegd.

De gevels zijn opgebouwd uit houtskeletelementen  aan de buitenzijde afgewerkt met vierkante, stevig blauwe,  in ruitpatroon aangebrachte eternite-leien .

Naast de  laagbouwwoningen aan de binnenhof  vormen laagbouwwoningen aan de buitenrand een afsluiting van dit plandeel. In een scherpe hoek aansluitend op de laagbouwwoningen is een poortconstructie opgenomen, gevormd door twee tegenover elkaar gelegen appartementenblokjes in drie lagen doorsnede door een smalle steeg  die naar de binnenhof leidt.

( zie ook de straathoekspecialist)

 

 

opdrachtgever           Waterweg Wonen Vlaardingen

                                       Rehorst bouw, Waddinxveen

Ontwerp                      Cees Nagelkerke

assistent ontwerper  Marion Kloos

Bouwkundige             Frans Hekman

bouwjaar                     1993

locatie                           Rotterdamseweg