Show More

Een stadsreparatie in een smalle dwarsstraat van de Rozengracht,waarbij twee door verval geteisterde in omvang min of meer gelijke gevellengten, die tegenover elkaar liggen zijn getransformeerd tot een luchtige galeria. Deze is voorzien van vanuit de dakrand ruim overstekende persroosters, die langzamerhand  begroeit raakten met planten.

 

Het traditionele beeld van  aaneengeregen kleinschalige individuele pandjes wordt hier doelbewust doorbroken in de wetenschap  dat de stedelijke omgeving dergelijke vrijheden mits op rake wijze geensceneerd moeiteloos opneemt

 

Lees ook : “ik ben hier niet voor niets gebleven” auteur Jaap Huisman

Volkskrant 25 september 1997 . over de oogst van de stadsvernieuwing.

 

 

Opdrachtgever            Voorheen     WBV Zomers Buiten

ontwerper                     Cees Nagelkerke

bouwkundigen              Frans Hekman, Hugo Schuurman

bouwjaar                        1994

locatie                             Tweede Bloemdwarsstraat , Amsterdam

Hangende Tuinen

tweede Bloemdwarsstraat

Amsterdam