BEEKPARK.

 

Het appartementengebouw en de stadswoningen maken deel van een omvangrijke transformatie van een voormalig industrieel gebied in het centrum van Apeldoorn waarin een museum, een parkeergebouw,appartementen gebouwen, laagbouwwoningen en commerciële functies werden gerealiseerd.

Het stedenbouwkundig plan, waarin aansluiten op het specifieke van de stedelijke structuur met de openheid en landelijke kwaliteiten daarin werd benadrukt is een ontwerp van Hans Davidson, die de ontwerpfase superviseerde tekst bij de stadswoningen.

Kleine verschuivingen van de woningen in de rij veroorzaken een mate van onregelmatigheid waarmee aansluiten is gevonden op bestaande stedelijke karakteristieken. Zorgvuldig vormgegeven voortuinen voorzien van hekwerken en pergola's nodigen uit tot begroeiing door planten en bloemen. Een trap leidt naar de voordeur vanuit het straatniveau. De auto staat geparkeerd in de garage in het souterrain bereikbaar vanuit een eveneens verdiept gelegen dienstraat, afgedekt door een woonterras aansluitend op woonverdieping.

 Aan de binnenzijde vormen galerijen die als losse bruggen zijn uitgevoerd een geheel met de balkons waarop de woning voordeuren op uitkomen. Een voorgebied van de woning als in een verhoogd straatje, pal op het zuiden gelegen met de galerijen als zonwering. Aan de voorgevel nodigen stalen frames langs het gevelvlak ook hier om begroeid te raken.

opdrachtgever            De Woonmensen,Apeldoorn

ontwerp                        Cees Nagelkerke

bouwkundigen           Hans Snoek, Frans Hekman

bouwjaar                    2006

locatie                         Vosselmansstraat,Schoolstraat, Bergstraat.

  Beekpark

          Apeldoorn