Het plan ligt als een naar binnen gerichte oase in een naoorlogse uitbreidingswijk op een voormalig sportveld. het besloten karakter van de patiowoning komt tot uiting in de gesloten buitengevels met kleine raamopeningen.

In contrast daarmee zijn de patio's licht en open: er ontstaat een sterke reliefwerking die nog wordt versterkt door een doorgaande pergola van witte metalen profielplaat.

De centrale ruimte verzamelt tevens de parkeerfunctie waardoor de dwarsstraatjes autovrij blijven. De afronding van de centrale ruimte wordt aangegeven door de pergolaconstructie zodat het patiokarakter ook in de openbare ruimte terugkeerd.

De Larix

patiowoningen aan de Eikenlaan, Groningen

26 woningen

 

 

opdrachtgever        Nevano woningbouw

architect                  Cees Nagelkerke

bouwkundige          Frans Hekman

bouwjaar                 1987

Locatie                     De Larix,Selwerd Groningen